top of page

Видове керемиди за ремонт на покрива

Book Now

About

Предимства и недостатъци. Какво се търси и предпочита най-много.

Голяма част от строителните специалисти предпочитат изграждането на покрив с битумни керемиди. Считат се за най-приложими и най-бюджетни. Освен това монтажът е по-лесен и спестява ценно време. Живота на самия покривен материал се смята, че е между 10-15г. Предимство пред другите покривни материали са: лесния начин на монтаж, лесен за ремонт.

Битумните керемиди са предпочитан материал заради голямата приложимост както към покриви с малък наклон, така и към такива с голям наклон. Те се предлагат в разнообразие от цветове и форми, което ги прави изключително популярно съвременно решение. Лесни са за монтаж и подмяна и не изискват голяма инвестиция, което често е фактор с огромно значение за избора на покривно покритие.

Като основен недостатък се отчита неустойчивостта към UV-лъчи.

Ремонт на покрив от фирма VC Repair

Металните керемиди са по-дълготрайни, практични и надеждни. Основните предимства на този материал са ниската цена, простата техника на работа, лекото тегло. В повечето случаи като изходен материал за създаване на метални покриващи керемиди се избира поцинкована стомана. От нея се изрязват листове от необходимия размер, които след това се покриват със защитни вещества. Предимствата на този вид керемиди са няколко – ниска цена, леко тегло, голяма устойчивост, разнообразие от цветове и форми и най-важното и дълъг живот. Този вид керемиди могат да се прилагат при покриви с всякакъв наклон. Изключително леката им конструкция ги прави практически вечни и не налагат честата им подмяна. Независимо от вида на керемидите е важно да се прилагат профилактика и правилна експлоатация на покрива.

Дългият живот на този вид керемиди се дължи на факта, че те са произведени от висококачествена неръждаема стомана с многократна защита.

Основни недостатъци – ниска топло и шумо-изолация, както и ниска екологична чистота

Керамичните керемиди са най-често срещаният и широко приложим материал, който е изцяло глинен. Глината позволява да бъдат създавани разнообразни по форма керемиди, така че имате доста богат избор по отношение на вида и вълните на покрива. Затова този вид керемиди са предпочитани заради лесното производство, съставени са от естествена суровина, екосъобразни и устойчиви на атмосферни влияния и лесно се поддържат,

Недостатък е лесната им чупливост и поради тежестта си се изисква изграждането на по-стабилни конструкции, които да балансират натоварването.

Полимерните керемиди са предпочитани от гледна точка, че са по-леки и монтажът е по-лесен, както и впечатляват със завидна водоустойчивост.

Полимерните керемиди с марка „Ведерник“ са устойчиви на слънчева светлина и UV лъчи. Отличават се с изключителна студоустойчивост и устойчивост на атмосферни влияния. Освен това са най-здравите типове керемиди на пазара с гарантирана издръжливост и дълъг живот на експлоатация.

Недостатъкът им е лесната чупливост и необходимостта от хидроизолационен слой.

bottom of page